top of page

Lunch in Haarlem

Haarlem kent diverse lunchgelegenheden, uiteenlopend van to-go tot uitgebreid tafelen. Als ervaringsdeskundigen vertellen wij graag meer over onze favoriete lunch spots.


Lunch

Als je bezig bent met onze stadswandeling (anders uiteraard ook), en je begint een beetje trek te krijgen, dan hebben

wij de perfect tip voor een goed broodje: Jamón Jamón. Als je bij Jamón Jamón aankomt, is de kans groot dat er een rij voor de deur staat. Deze lunchtent is Spaans georiënteerd en je kunt hier naast broodjes ook Spaanse wijnen of delicatessen kopen. Onze keuze gaat vrijwel altijd uit naar een broodje pittige brie of kip aioli. Het aantal zitplekjes is gering, dus ga ervan uit dat het broodje buiten op bv. een bankje gegeten moet worden.

adres: Schagchelstraat 14, 2011 HX Haarlem

Voor een andere lunch to go, is Het Broodjeshuis aan te raden. Een klein lunchtentje waar je buiten kunt wachten op je broodje to go maar waar je ook binnen kan zitten om te genieten van je broodje. De Pulled Chicken is hier echt een aanrader.

Adres: Jacobijnestraat 9, 2011 TG Haarlem











Tijdens de stadswandeling kom je ook langs Hofje zonder zorgen. Een restaurant waar je goed kunt lunchen maar waar je ook uitzicht hebt op het mooie Proveniershofje. Let op: Hofje zonder zorgen is een zeer geliefde plek dus reserveren is aan te raden.

Adres: Grote Houtstraat 142A, 2011 SV Haarlem











Bij Blend kan je gaan voor een broodje, maar ook voor een 'all day breakfast' met o.a. keuze uit pancakes of een burrito breakfast. Bij Blend is het altijd gezellig druk, zeker als de zon schijnt. Blend heeft namelijk een perfect terras voor een lunch in de zon. Je lunch kan je afsluiten met een lekker taartje. Overigens zijn er ook verschillende vegan opties.

Adres: Kleine Houtstraat 148, 2011 DS Haarlem







Dijkers is gevestigd in, in onze ogen, een van de mooiste straatjes van Haarlem. Vanaf de Grote Markt loop je zo naar Dijkers. Bij Dijkers kan je echt heel erg lekker lunchen, bijvoorbeeld een burger of club sandwich, maar kan je ook in de avond goed eten. Dijkers heeft een klein terras dus mocht je in de zomer op het terras willen eten, reserveer dan zeker!

Adres: Warmoesstraat 5, 2011 HN Haarlem







Meneer Frans heeft misschien wel de leukste binnentuin van Haarlem waar je kunt genieten van een ontbijt, lunch, borrel of een high tea. Zelf gingen wij hier high tea'en. Een absolute aanrader. Je krijgt een bubbel vooraf, gevolgd door een lekker soepje. Vervolgens veel verschillende broodjes en flamkuchen en afsluitend krijg je maar liefst vijf verschillende taartjes. Wij kregen deze niet op dus mochten wij ze meenemen naar huis. Het eten is hier niet alleen verrukkelijk, het restaurant is ook een lust voor het oog. De binnentuin is niet alleen in de zomer geopend maar ook in de winter. Ze hebben namelijk een verwarmd terras, wat wil je nog meer?

Adres: Klein Heiligland 8, 2011 EG Haarlem


Zuidam ligt op de route van de stadswandeling. Tevens ligt Zuidam in de buurt van de bootverhuur, zie hiervoor onze tip om een dagje het water op te gaan. Op het terras van Zuidam kan je genieten van de vele bootjes die voorbij varen in de zomer. Bij Zuidam kan je lunchen, borrelen of genieten van een diner. Een heerlijke locatie!

Adres: Scheepmakersdijk 2A, 2011 AT Haarlem

Voor een overheerlijk Italiaans broodje ben je bij Romeo's op het juiste adres. Bij deze Italiaanse traiteur kan je naast broodjes ook andere maaltijden afhalen. De focaccia met truffel en burrate is één van onze favoriete broodjes bij Romeo's. Als je geluk hebt kan je in het zonnetje voor het restaurant(je) zitten en genieten van alle mensen die voorbij lopen.

Adres: Gierstraat 70, 2011 GG Haarlem






댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page