top of page

Reisroute door Jordanië

Wij hebben het prachtige Jordanië in 15 dagen mogen ontdekken. Wat een prachtig land, bijzondere verschillende landschappen, lekker eten en een vriendelijke mensen! Wij hadden de tijd om Jordanië te ontdekken maar deze reis kan uiteraard ook ingekort worden als je minder tijd hebt.


Amman

We vlogen met Transavia vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Amman toe. Een niet al te lange vlucht van ongeveer 3.5 uur. Amman heeft op zichzelf niet echt trekpleisters maar is een ideale plek om je reis te starten. Mocht je kort de tijd hebben, dan raden we je aan om na je vlucht direct naar je bestemming door te reizen. We hebben op de airport een auto gehuurd via Rentalcars.com. Je kunt namelijk heel gemakkelijk zelf een auto huren en door het land reizen. Wist je dat er slechts twee grote snelwegen zijn in Jordanië?


We hebben twee nachten in Amman geslapen. Zo konden we acclimatiseren en konden we een dagtripje maken naar Jerash. Meer lezen over Amman? Check dan onze tips over Amman.


Jerash

Vanuit Amman zijn we met onze auto naar Jerash gereden. Het is even wennen op de Jordanese weg: veel hectiek! De rit naar Jerash is ongeveer 60 kilometer vanaf Amman en zo'n 1 tot 1.5 uur rijden, afhankelijk van het tijdstip dat je vertrekt. Jerash is een Grieks-Romeins-Byzantijnse stad met enorm veel geschiedenis. Jerash wordt ook wel het Pompei van het Midden-Oosten genoemd. Als je tijd hebt in je reisschema, is Jerash echt de moeite waard. Wat ons betreft een onontdekt pareltje. Ben je benieuwd naar Jerash? Lees dan verder over Jerash in onze blog over Jerash.


Dode Zee

De Dode Zee mag zeker niet ontbreken aan je reis in Jordanië. De Dode Zee is dan naast Petra en Wadi Rum de bekendste trekpleister van Jordanië. Binnen een kleine 70 kilometer rijd je vanaf Amman naar de Dode Zee. Los van de Dode Zee hoef je van de omgeving niet veel te verwachten. Eigenlijk is het één strip aan hotels. Je moet in één de hotels verblijven om via hun tuin/strand, de Dode Zee te betreden. Een bijzondere ervaring is het zeker wel. Hoeveel moeite je ook doet, drijven blijf je. Men zegt dat de modder van de Dode Zee een wondermiddeltje is, dus vergeet je vooral niet in te smeren met de modder. Als je gaat zwemmen in de Dode Zee raden we je aan om je eventjes niet te scheren. Het zeer zoute water prikt anders enorm. Wij verbleven twee nachten aan de Dode Zee en maakte een dagtripje naar Wadi Mujib. Als je minder tijd hebt, blijf dan één nacht bij de Dode Zee. Wil je meer weten over Wadi Mujib? Lees dan onze tips voor Wadi Mujib.


Dana

Veel mensen slaan Dana over, wat begrijpelijk is als je niet zoveel tijd hebt. Als je de tijd wel hebt, moet je Dana echt niet overslaan. Zeker niet als je van mooie hikes houdt. Vanuit Dana kan je vanuit je hotel meerdere prachtige hikes maken. Door de bergen, door Wadi's of je loopt vanaf Dana naar Petra toe. Wij verbleven twee nachten in Dana om hier twee hikes te maken. Twee andere pluspunten van Dana zijn dat het erg rustig is en dat het eten, wat geserveerd wordt in de hotels, vreselijk lekker is. Vanuit de Dode Zee reden we eerst langs Kerak. Deze route is ongeveer 70 kilometer en duurt maximaal 1.5 uur. Vanuit Kerak zijn wij doorgereden naar Dana. Deze route is ongeveer 90 kilometer en duurt ongeveer twee uurtjes. Wil je meer lezen over deze bijzondere bestemming? Lees dan onze tips voor Dana.


Petra

Vanaf Dana vertrokken wij naar Petra. De reis is ongeveer 60 kilometer en duurt een uur. Petra, dé trekpleister, waar iedereen voor naar Jordanië gaat. We raden je aan om voor Petra zeker de tijd te nemen. Wij sliepen drie nachten in de buurt van Petra. Zo konden we vroeg in de ochtend Petra bezoeken. Ga vooral als de bezienswaardigheid opent, zo is het minder warm én zijn er minder toeristen. Wij hebben Petra twee dagen bezocht. We gingen vroeg in de ochtend, zo konden we in de middag bijslapen en uit de warmte blijven. Als je naar Petra gaat, is het een aanrader om een Jordan Pass aan te schaffen. Met de Jordan Pass krijg je toegang tot 40 attracties, zoals Petra, Jerash en Wadi Rum en je hoeft geen losse visa aan te vragen en te betalen. Mocht je minder lang de tijd hebben, raden we je aan om twee nachten in de buurt van Petra te blijven. Het is zeker een aanrader om je bezoek aan Petra goed voor te bereiden. Lees daarom hier onze tips over Petra.


Wadi Rum

Vanuit Petra rijd je naar Wadi Rum. Ongeveer 120 kilometer rijden en houdt rekening met 2 uur reistijd. Wadi Rum wordt ook bijna nooit overgeslagen als je naar Jordanië op vakantie gaat. Wadi Rum is dé woestijn van Jordanië. Uiteraard heeft Wadi Rum enorm veel zand maar ook prachtige rotsformaties is allerlei formaten en groottes. Je kan Wadi Rum het beste verkennen middels een 4x4 Jeep. Bij elk hotel bieden ze verschillende tours aan. Samen met een groepje, of als je geluk hebt zoals wij alleen, ontdek je de woestijn. Overnachten doe je in traditionele bedoeïenenkampen of in een luxe tent met uitzicht op de sterren (aanrader!!). Wij sliepen één nacht in Wadi Rum. Meer lezen over Wadi Rum? Check dan onze tips over Wadi Rum.


Aqaba

Onze laatste stop was Aqaba. Een kleine 70 kilometer rijden vanaf Wadi Rum en een route van ongeveer één uur. Als je niet lang de tijd hebt in Jordanië kan Aqaba zeker overgeslagen worden. Wil je, net zoals wij, even uitrusten aan het einde van je reis, verblijf dan in één van de velen mooie resorts in Aqaba. In de omgeving van Aqaba kan je tevens mooi snorkelen en duiken aangezien het aan de Rode Zee ligt. Hoe lang je in Aqaba wil verblijven, is geheel afhankelijk van hoeveel tijd je nog over hebt en hoe lang je wilt ontspannen. Vanuit Aqaba rijdt je in één keer terug naar Amman. Houdt rekening met een kleine 300 kilometer rijden en een reistijd van ongeveer 4 uur.


Jordanië is een prachtig (veilig) land wat niet mag ontbreken op je bucketlist. Je kan je reis Jordanië zo lang en zo kort maken als je wil. Wij raden je aan om minimaal 8 dagen en maximaal 15 dagen in Jordanië te verblijven. Huur vooral een eigen auto en laat je verrassen door de verschillende landschappen.

Comments


bottom of page